Basisinformatie over krachttraining

Krachttraining omvat alle oefeningen die gedaan worden met weerstand. Dit kan in de vorm van gewichten zijn maar ook het eigen lichaam kan gebruikt worden om weerstand te creëren. Krachttraining oefeningen worden het meest gedaan in de sportschool maar ook thuis of in de buitenlucht zijn de oefeningen te doen. De meeste mensen kiezen er echter voor om dit te doen bij de sportschool aangezien daar veel toestellen en gewichten beschikbaar zijn om mee te trainen.

Krachttraining sets en herhalingen
Elke oefening wordt gedaan met een aantal sets en herhalingen. Een serie herhalingen wordt een set genoemd. Het is afhankelijk het doel hoeveel herhalingen/reps per set gedaan worden. Voor bodybuilding wordt er meestal 8 tot 12 herhalingen gedaan. Neem genoeg rust tussen de sets teneinde het lichaam kan bijkomen. De rust ligt tussen 1 en 2 minuten. Zorg ervoor dat de spiermassa niet koud worden.

Schema’s voor krachttraining
Voor krachtraining worden schema’s gebruikt waarbij voornamelijk gelet wordt op rust. De rust is heel belangrijk bij krachttraining. Het is belangrijk dat de spiergroepen voldoende rust krijgen om zich te kunnen herstellen. Als spiergroei het doel is dan is een schema nodig dat voor voldoende rust zorgt, met oefeningen voor het gehele lichaam en waarbij er 8 tot 12 herhalingen gedaan worden. Er zijn daarnaast verschillende trainingsmethodes beschikbaar. Een schema kan op de persoonlijke voorkeur aangepast worden. Geen enkel schema werkt niet voor iedereen aangezien iedereen een ander lichaam heeft en andere doelen.

Beste tijd om te trainen
In de sportschool is het op 1 tijd erg druk. Het is normaal gesproken erg druk op de sportschool in de avond. ’S middags is het meestal rustig in de meeste sportscholen. De drukke tijden zijn afhankelijk van de werktijden van mensen. Bijna alle mensen werken in de ochtend en middag en hebben om deze reden geen tijd om in de ochtend en middag te sporten.

Plaats een reactie