Wat zijn de voordelen van yoga?

Yoga is veel meer dan alleen maar bewegen en ontspannen. Het gaat om lichaamshouding, ademhaling, concentratie, meditatie, harmonie in geest en bewustzijn. En elke yogavorm biedt iets anders. Het is daarom belangrijk om een eigen stijl te kiezen wat beste bij je past. Een yogacentrum helpt je met het kiezen van de juiste yoga stijl.

Hatha yoga

Een van de meest voorkomende yoga soort in Nederland is Hatha yoga. Zowel de houdingen als de ademhaling bestaan uit vier onderdelen. Bij de houding bestaan er momenten van voorbereiden, aannemen, aanhouden en waarneming. Er bestaan verschillende manieren van ademhaling. Bij de lessen  observeer je met aandacht wat er in je lichaam gebeurt. Door de combinatie met de ademhaling leer je spierspanning los te laten. De docent geeft vooral richting en energie en zal niet zo snel zeggen of je goed of fout staat.

Gewenste stijl
Naast de Hatha yoga zijn er natuurlijk nog veel meer vormen. Probeer verschillende yoga soorten en yoga studio’s uit om de gewenste stijl te kiezen. Kortom is yoga bedoeld om tot ontspanning en rust te komen. ongeacht welke stijl je kiest. Je wilt bewust verandering en daar is een yoga studio geschikt voor.

Wat zijn de voordelen?

  • Meer flexibliteit
  • Het versterkt je spieren
  • Versterkt je botten
  • Het helpt je te ontspannen
  • Verbeterd bloedcirculatie en zuurstofopname

Plaats een reactie