Bestaat er een gezonde eiwit shake?

Iedereen kent wel de commerciële eiwitpoeders van de reclames die ingezet worden om af te vallen. Deze zijn allemaal gebaseerd op soja en zuiveleiwitten. Dat zuivel alleen gezond is voor de kalfjes dat weet iedereen ondertussen wel. Maar wisten jullie dat soja een fyto oestrogeen is en dus je hormoonhuishouding flink in de war kan schoppen? Een glas sojamelk kan 5x zo veel oestrogeen bevatten als een gemiddelde anticonceptiepil.

Daarnaast zijn deze gangbare eiwitpoeders op de langere termijn zeer onverantwoord voor je lichaam. Vooral je lever en ook je nieren krijgen het flink te verduren. Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand zijn gezonde systeem flink in het honderd heeft laten lopen met deze producten.

Het feit is wel dat afvallen op basis van een verhoogde eiwit inname en een verlaagd koolhydraat inname werkt. Gelukkig is er dan ook een eiwitpoeder wat deze nadelen niet kent maar wel alle voordelen van het afvallen op basis van eiwitten: snel ,verantwoord en blijvend. Dit eiwitpoeder: Sunwarrior genaamd, is het ideale proteïne / eiwit superfood voor veganisten, vegetariërs, rawfood fans, sporters en mensen die een groot belang hechten aan een gezond en gevarieerd voedingspatroon en een verantwoord lichaamsgewicht. Met recht een superfood dus. En wat het zo bijzonder maakt is dat het anders dan de gangbare eiwitpoeders is gemaakt van 85% rauwe volkoren gekiemde veganistische eiwitten. Deze zijn gemaakt van gekiemde meellichamen en zemelen van rauwe gekiemde bruine volkoren rijst.

Het mooie is dat het alle 9 essentiële aminozuren en andere niet-essentiële aminozuren bevat die het lichaam zo hard nodig heeft. En vergeleken met andere plantaardige eiwitbronnen zoals koemelk (whey) en soja heeft het een van de best opneembare eiwitten doordat het voor 98% overeenkomt met moedermelk en een spijsverteringsefficiëntie heeft van maar liefst 98,2%. De werkzaamheid is dus optimaal en je krijgt echt waar voor je geld.

Hoe gebruik je dit poeder het meest effectief? Als je het aanschaft dan ziet het er uit een beetje een saai poeder uit. Om te voorkomen dat het verandert in een behangplakselmaaltijd door het simpelweg te mengen met water hierbij een aantal opties. Meng een paar lepels door je favoriete smoothie of maak een lekker sap klaar die je op pimpt met het poeder. Door het te mengen met een plantaardige (bv. amandel) melk en aan te vullen met je favoriete superfoods krijg je een heerlijke smulmaaltijd. En ook door de warme hap mist het zijn doel niet. Het poeder mengen door een beker verse soep heeft al heel wat kilootjes doen verdwijnen. Kortom, mogelijkheden genoeg om op een verantwoorde manier je eiwitinname te verhogen en je gewenste gewicht snel en blijvend te behalen.

Plaats een reactie