Hoe kan jij omgaan met je verslaving?

Alleen al in Nederland zijn er miljoenen mensen die ergens aan verslaafd zijn. De verslaving heeft een negatieve invloed op het dagelijkse leven en kan het beste zo snel mogelijk verholpen worden. Als je van jezelf weet dat je te maken hebt met een verslaving, dan is het belangrijk dat je actie onderneemt.

Wanneer is er sprake van een verslaving?

Wanneer iemand het gevoel heeft niet meer zonder iets te kunnen, dan is er sprake van een verslaving. Dit kan gaan om een telefoonverslaving, maar ook om een wietverslaving. Een wietverslaving komt in Nederland erg veel voor. Afkicken wiet wordt meestal als lastig ervaren. Gelukkig zijn er verschillende manieren om hier snel vanaf te komen. Wel is het belangrijk dat de verslaafde het probleem inziet. 

Een verslaafde confronteren doe je zo!

Als iemand in je directe omgeving te maken heeft met een verslaving dan brengt dat veel problemen met zich mee. Het is dan belangrijk dat je ervoor zorgt dat deze persoon afkickt. Voordat het afkickproces in werking treedt, zal er een confrontatie plaats moeten vinden. Bij de confrontatie is het van belang dat je rekening houdt met de persoon. Confronteer de persoon niet boos maar probeer juist met hem of haar in verbinding te komen. Probeer duidelijk te maken dat de verslaving voor problemen zorgt. Het helpt vaak om de levensdoelen van de persoon bespreekbaar te maken. Geef vervolgens aan dat de verslaving deze levensdoelen enorm in de weg kunnen staan. Probeer aan te geven dat je de persoon wilt helpen om van de verslaving af te helpen zodat hij of zij kan werken aan de toekomst. De confrontatie is vaak het lastigst, maar wanneer dat goed is gegaan, kunnen er stappen gemaakt worden.

Plaats een reactie