Voorkom zere voeten door middel van gezonde voeding

Misschien heb je het niet door, maar je voeten worden dagelijks erg veel belast. Het is daarom belangrijk dat je deze zo goed mogelijk verzorgd. Dit kun je op verschillende manieren doen. Zelfs gezonde voeding kan veel bijdragen aan hoe je voeten voelen. Daarom is het aan te raden op je voeding te letten, al helemaal als je snel last hebt van pijnlijke voeten.

Genoeg calcium helpt bij pijn in je voeten

In je voeten zitten maarliefst 26 botjes. Dat zijn er heel erg veel voor de grote van je voet. Voor botten is calcium erg belangrijk, als je niet voldoende calcium in je botten hebt worden ze bros. Daar kunnen vrij snel ongelukken van komen. Je kunt dan heel gemakkelijk een botje in je voet breken. Probeer daarom voldoende calcium binnen te krijgen. Te weinig calcium kan ook zorgen voor spierkrampen, dat is ook zeker geen pretje.

Om voldoende calcium op te kunnen nemen in je lijf is ook vitamine D van belang. Dit krijg je binnen via de zon en kan je lijf vervolgens zelf omzetten. Om voldoende vitamine D binnen te krijgen, ook in de winter, is het aan te raden hier een supplement voor te slikken. Met voldoende vitamine D kun je vervolgens ook weer beter calcium opnemen.

Omega-3 vetten zijn belangrijk voor je voeten

Ook omega-3 vetten zijn belangrijk voor je voeten. Dit is vooral belangrijk om goed in balans te blijven met omega-6. Als er geen goede balans is tussen die twee en er is dus meer omega-6 aanwezig, kan dit ervoor zorgen dat je sneller ontstekingen krijgt. Je voeten zijn juist heel gevoelig voor ontstekingen en daar zullen ze dan als eerste komen. Zere voeten voorkomen kun je dus doen door een goede balans te houden tussen omega-3 en omega-6.

Plaats een reactie