Voorkom gaatjes door gezond te eten

Gaatjes in je gebit zijn nooit fijn. Ze doen vaak pijn en zorgen voor een extra tandartsbezoek. Daarom is het verstandig om gaatjes te voorkomen. Dit kun je doen door je tanden goed te verzorgen, maar wat ook helpt bij het voorkomen van gaatjes is gezond eten.

Eet niet te veel suikers

Suikers zijn erg slecht voor je glazuur. De suiker kan je glazuur zo erg aantasten dat er gaatjes van komen. Probeer daarom maar maximaal 7 keer per dag suiker te eten. Dat kan al een suikerklontje in de koffie zijn of een stuk taart. Het is dan beter voor je tanden als je wat meer suiker op een moment eet. Het gaat namelijk niet om de hoeveelheid suiker, maar om hoe vaak je suiker eet.

Tanden goed verzorgen

Behalve niet teveel suikers zijn er nog meer dingen die je kan doen om gaatjes te voorkomen. Zo is het poetsen van je tanden erg belangrijk. Het beste is om dit 2 keer per dag 2 minuten te doen. Door dit te doen blijven je tanden goed schoon en zullen er minder snel problemen ontstaan.

Ook helpt het om te flossen en te ragen. Op die manier kun je ook de kleine moeilijke hoekjes goed schoon houden. Als je dit allemaal goed bijhoud zul je zien dat je minder snel gaatjes krijgt.

Wat te doen als je dan toch gaatjes hebt

Als je toch het idee hebt dat je wel gaatjes hebt is het verstandig om even naar de tandarts te gaan. Meestal voel je wel wat pijn als je een gaatje hebt. De tandarts kan je tanden dan goed controleren om te kijken of je echt gaatjes hebt. Als het dan blijkt dat je wel een gaatje hebt kan de tandarts dit oplossen. Je zou bijvoorbeeld naar Tandarts Schiedam kunnen gaan als je in de buurt van Schiedam woont.

Plaats een reactie