Hoe verzorg jij je tanden het beste?

Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is om te zorgen voor een goede mondhygiëne. Een slechte mondhygiëne zorgt naast een slechte adem voor lichamelijke klachten. Voorkom dat je hiermee te maken krijgt en zorg voor een goede mondhygiëne.

poets minimaal twee minuten per keer je tanden

Je tanden poetsen is van groot belang voor de mondhygiëne. Het is belangrijk dat je per poetsbeurt twee minuten de tijd neemt. Probeer in deze twee minuten je gebit op te splitsen in vier delen en elk deel evenveel aandacht te geven. Zo voorkom je dat je een gedeelte verwaarloost en daar later gaatjes ontstaan. Bij het tandenpoetsen kun je kiezen voor gewone tandenborstel maar ook een elektrische variant. De elektrische variant zorgt meestal voor de beste resultaten. Wel dien je dan een versie te kopen van een hoge kwaliteit.

Wat kun je nog meer doen voor een mooi gebit?

Naast het poetsen van je tanden kun je er ook voor kiezen om mondwater te gebruiken. Mondwater kun je het beste gebruiken nadat je je tanden hebt gepoetst. Een ander hulpmiddel dat een grote groep mensen gebruikt voor de tanden zijn tepe ragers. Tepe ragers dragen bij aan een goede mondhygiëne en voorkomen gaatjes tussen de tanden. Je kunt dit product eenvoudig verkrijgen via een webshop. De kosten zijn zeer beperkt waardoor het voor iedereen mogelijk is om er gebruik van te maken. 

Mocht je graag wittere tanden willen hebben dan kun je er ook voor kiezen om hier een speciale tandpasta voor te kopen. Het aanbod is erg divers en de meeste producten werken erg goed. Let er wel op dat je niet onnodig vaak je tanden gaat poetsen. Het is bij tandenpoetsen niet per se beter als je het vaker dan twee a drie keer per dag doet.

Plaats een reactie