Solide advies voor leven met rugpijn

Hoewel de naam het suggereert, heeft rugpijn niet alleen invloed op de rug. De pijn begint in eerste instantie in een deel van de rug, zoals de onder- of bovenrug, maar na verloop van tijd breidt de pijn zich uit naar andere delen van de rug en zelfs naar delen, zoals de armen en benen. Als je dit wilt voorkomen, lees dan het volgende artikel voor rugpijntips.

Het kan even duren voordat je naar de dokter gaat met een zere rug en het kan zelfs moeilijk zijn om te gaan zitten of liggen. Voor veel mensen is de meest comfortabele houding om uit te rusten het liggen op een platte rug en het buigen van de knieën. Deze houding kan de spanning in je rug minder groot maken door je pezen en spieren te ondersteunen.

Waarom is stretchen belangrijk?

Neem stretching heel serieus. Naarmate we ouder worden heeft ons lichaam wat meer tijd nodig om in beweging te komen. Als je uit bed komt, doe je ongeveer vijf minuten lang wat rekoefeningen voor je rug. Dit helpt je om je spieren los te maken en je bent klaar voor de dag.

Spierspasmen moeten worden verlicht als je ernstige rugpijn hebt. De snelste verlichting kun je vinden door die spieren warm te maken terwijl je op je rug ligt. Het drinken van veel water en het beperken van de hoeveelheid natrium die je verbruikt, helpt ook om de pijn te verlichten. Als je uitgedroogd raakt, zullen de spierspasmen verergeren.

Zorg ervoor dat je huis- en werkomgeving veilig is ingericht. Je wilt niet dat er een heleboel spullen op de grond liggen waar je gemakkelijk over kunt struikelen en je rug ernstig kan bezeren. Neem elke dag een paar minuten de tijd en zorg ervoor dat je huis wordt opgehaald.

Als je huidige gewicht voorbij je ideale aantal is met een overmaat van 10 kilo of meer, dan moet er snel een afslankdieet beginnen. Extra gewicht, vooral in de buikstreek, verschuift je zwaartepunt. Dit legt meer druk op de onderrug, wat kan leiden tot chronische lage rugpijn.

Mannen die last hebben van rugpijn, moeten stoppen met het dragen van een portemonnee in hun heupzak. Probeer in plaats daarvan de portemonnee in een voorzak te stoppen, of haal hem in ieder geval uit je achterzak als je langere tijd zit. Een portemonnee, vooral een dikke, kan veel rugpijn veroorzaken. Hij kan ook de heupen uitlijnen.

Zorg ervoor dat je comfortabele sneakers of schoenen draagt als je last hebt van rugpijn. Lopen met hakken of andere ongemakkelijke schoenen kan ervoor zorgen dat je niet goed loopt en dat de rugpijn begint of verergert. Probeer sneakers te kopen die passen en een rubberen zool aan de onderkant hebben voor de beste ondersteuning.

Fysiotherapeuten kunnen proberen rugpijn te genezen en verdere rugpijn te voorkomen door de ruggengraat van een persoon te heroriënteren. Ze zijn rugspecialisten en hebben daarom veel vertrouwen in hun capaciteiten om de rug te helpen verbeteren en het nodige genezingsproces te bieden. Fysioterapeuten zoals FysioMasters kunnen je heel efficiënt helpen om van je rugpijn af te komen.

Een van de beste manieren om je rug te versterken is om hem flexibel te houden. Yoga, Pilates of Tai Chi zijn enkele methoden die je zullen helpen. Twee tot vier keer per week, afgewisseld met krachttraining, brengt je in topvorm. Geef het wat tijd en hopelijk vergeet je straks de pijn die je op de bank had liggen.

Zoals gezegd heeft rugpijn niet alleen invloed op de rug, zoals de naam al aangeeft. De pijn begint in een gebied van de rug en migreert naar andere gebieden van de rug en het lichaam, wanneer deze onbehandeld worden achtergelaten. Gebruik de tips uit dit artikel om te voorkomen dat je rugpijn zich over je hele lichaam verspreidt.

Plaats een reactie