Gebruik deze tips om grotere spieren te krijgen

Als je je spieren wilt opbouwen, begin dan met een uitstapje naar de bibliotheek om te lezen hoe je dat effectief kunt doen. Als je de meest effectieve methoden niet kent voordat je begint met trainen, kun je tijd en energie verspillen en zelfs jezelf pijn doen. Dit artikel geeft enkele eenvoudige tips om je op weg te helpen.

Richt je op een groot aantal reps met een gemiddeld gewicht als je traint. Probeer voor elke individuele oefening die je doet een set van 10 tot 15 herhalingen te doen, waarbij je minder dan een minuut tussen elke set moet rusten. Dit zorgt ervoor dat er zich melkzuur in je spieren opbouwt, waardoor je “het branden” voelt terwijl je de groei stimuleert.

Als je al een tijdje aan gewichtstraining hebt gedaan en je wilt wat sneller resultaat zien, werk dan aan je grote spiergroepen, zoals die in je benen, rug en borstkas. Enkele goede oefeningen voor die groepen zijn deadlifts, squats, bankdrukken, dips en militaire persen.

Als je echt spieren wilt krijgen, kun je overwegen om een trainer te nemen. Een trainer is een expert en is waarschijnlijk geweest waar je nu bent. Vraag een trainer wat voor soort oefeningen het beste zijn, wat voor soort dieet je moet hebben en hoe vaak je in de sportschool moet zijn. Trainers kunnen een grote bron van informatie en motivatie zijn, zodat je je eigen spieropbouwende doelen kunt bereiken.

Vergeet het leven buiten de sportschool niet. Hoewel spieropbouw een geweldig doel is met veel voordelen, vergeet niet dat het leven doorgaat. Sommigen die proberen spieren op te bouwen lijken andere activiteiten te vergeten; maak tijd voor vrienden en familie. Nog beter, nodig een aantal van hen uit om samen met jou naar de sportschool te komen. Een goed afgerond leven is een gelukkig leven, en je zult je beter voelen over het opbouwen van spieren als de rest van je leven op zijn plaats is.

Hoe vaak kan ik sporten?

Maak minstens drie keer per week tijd om te trainen. Als je net begint, moet je jezelf beperken tot drie keer, maar naarmate je spieren meer geconditioneerd worden, moet je proberen vaker naar de sportschool te gaan. Naarmate je meer ervaring opdoet, kun je meer dan één keer per dag, meerdere keren per week, trainen.

Vergeet niet dat het nooit een goed idee is om de weegschaal te gebruiken om je vooruitgang te bepalen wanneer je probeert spieren op te bouwen. Als je merkt dat je weegschaal in aantal toeneemt, denk er dan aan dat je misschien alleen maar vet verliest terwijl je spieren aangroeien. Spieren wegen meer dan vet, welke kan worden gemeten met een weegschaal

Probeer de wandeling van de boer uit om je cardiotraining een productiever onderdeel van je spieropbouwende trainingen te maken. Houd een halter in elke hand aan je zij en houd je buikspieren strak vast terwijl je loopt. Begin met een wandeling van tien minuten en probeer dit te verhogen tot 20 minuten terwijl je oefent.

Gebruik supersets in je trainingsschema. Door twee oefeningen rug aan rug te doen zonder te rusten, worden de werkende spieren op een veel hoger niveau gebracht. Supersets bestaan meestal uit tegengestelde spiergroepen, waaronder biceps en triceps. Door na een grote samengestelde oefening een isoleerbeweging te doen, kan er extra groei ontstaan.

Ook hier geldt dat je voor het opbouwen van spieren moet begrijpen wat je moet doen voordat je gaat trainen. Sommige methoden zijn ineffectief of ronduit gevaarlijk. Nu je dit artikel hebt gelezen, moet je een aantal ideeën hebben over hoe je je spieren effectief kunt opbouwen. Voor meer informatie over je gezondheid, kun je de website Zweetikveel.nl raadplegen. Breng ze in de praktijk en zie wat er gebeurt. Binnenkort zou je moeten beginnen met het zien van de resultaten die je wilt.

Plaats een reactie