Zo blijf jij fit tijdens corona

Het coronavirus raakt ons allemaal. We hebben er allemaal mee te kampen. Misschien werk je wel in de zorg en draai je overuren, of ben je verplicht thuis te werken of ben je misschien je werk verloren. Bij veel mensen komen de coronakilo’s eraan, terwijl andere mensen juist afvallen van stress of eenzaamheid. Hoe blijft jouw gewicht op peil tijdens tijden van Corona? Lees hieronder enkele tips 

Gezonde voeding

Je ritme is waarschijnlijk verschoven. Misschien ging je normaal zonder ontbijt snel de deur uit, terwijl je nu elke ochtend uitgebreid ontbijt mét een kopje koffie. Maar als je thuis zit, ben je ook vaker geneigd om even naar de koelkast te lopen en iets lekkers te pakken. Het is belangrijk dat je een vast en gezond voedingsritme hebt. De eerste tip die je hierbij kan helpen is om één keer per week boodschappen te doen. Hierdoor ben je veel minder geneigd om lekkere dingen te halen in huis, is dit vaak goedkoper én heb je minder kans op een corona besmetting. Dat is echt een win-win situatie. Wil jij graag meer geld besparen tijdens corona? Kijk dan op Damestotaal.nl voor meer tips! Ten tweede kan je de gezonde doelstellingen op de koelkast plakken. Plak lekker recepten of briefjes met doelen op de koelkast. Je bent nu ten slotte veel meer thuis waardoor je deze briefjes vaker kan bekijken. 

Blijf bewegen

Nu we veel thuis zitten, en niet naar de sportschool kunnen, brengen we veel tijd van de dag door op de bank. We bingewatchen onze favoriete series en spelen veel spelletjes. Allemaal heel erg leuk, maar vergeet je niet te bewegen? Beweging is heel erg belangrijk. Niet alleen voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentale gezondheid. Wandelen is de corona activiteit. Zet je favoriete Spotify lijst op of een leuke podcast en haal een frisse neus. Weet jij hoe gezond wandelen is? Zo niet, kijk een op vrouwentotaal.be. Er zijn op het internet ontzettend veel video’s en online workouts te vinden. Schaf een aantal basis attributen aan zoals een springtouw, kettlebell, weerstandsbanden, bal met gewicht of een ligmatje. Hiermee verrijk je de sportoefeningen die kunt doen. 

Voldoende slaap

Het is ook heel erg belangrijk om voldoende te slapen. Hierdoor kan je lichaam resetten en heeft je spijsvertering tijd om door te werken wat bijdraagt aan je gewicht. Het is verstandig om tussen de 7 en 9 uur te slapen. Sluit je dag ook af met een positieve gedachte om veel rustiger te slapen.

Plaats een reactie