Zo blijf je fysiek én mentaal gezond tijdens corona

We zitten al bijna een jaar in een coronacrisis. Waar de regels in de zomer versoepeld werden, worden de regels nu alleen maar strenger. Soms lijkt de situatie erg hopeloos. En toch moeten we er allemaal doorheen. Natuurlijk wil je niet bij de pakken neer gaan zitten, maar het beste ervan maken. Hieronder vind je een aantal activiteiten die je kunt ondernemen in tijden van corona. 

Stay Fit!!

In de eerste lockdown gingen Nederlanders massaal thuis workouts volgen. Wandelen, hardlopen, yoga en pilates. Uit onderzoek bleek dat we meer bewogen. Maar in de tweede lockdown blijkt dit lastiger te zijn. Veel mensen liggen na de feestdagen uitgezakt op de bank en hebben geen zin meer. Heel logisch. Maar tijdens corona, en zeker tijdens deze sombere dagen, is het essentieel om genoeg te bewegen. Het zorgt namelijk niet alleen voor je fysieke gezondheid maar ook je mentale gezondheid. Probeer elke dag een half uur naar buiten te gaan om te wandelen. Ook kan je nieuwe home workouts uit proberen. Op YouTube vind je ontzettend veel video’s. Of je nu de coronakilo’s eraan komen of je juist afvalt van de stress, blijf bewegen! 

Begin een hobby

Niet alleen fysieke gezondheid is belangrijk in tijden van Corona maar ook mentale gezondheid. Er zijn een aantal activiteiten die erg ontspannend zijn voor je hersenen die je gemakkelijk thuis kan uitvoeren. Denk aan kleuren voor volwassenen, schilderen of haken. Kijk op  Fijnwinkelen.nl voor tips over het starten van een hobby. Verder kan je ook nieuwe gezonde gerechten kunnen gaan uitproberen, zodat jij na Coronatijd vrienden kan uitnodigen en de lekkerste gerechten kan serveren. 

Wooninspiratie

Wanneer je veel thuis bent, begin je je misschien te storen een bepaalde elementen in huis. Dit is de perfecte tijd om langzaam wat inspiratie te gaan opdoen op het internet om wat kleine dingen aan te passen in huis. Wil jij je huis een frisse look geven, maar niet een fortuin uitgeven? Kijk dan op Goedomtedelen.nl voor de beste tips!

Plaats een reactie